Funderingsherstel collectief uitvoeren
Funderingsherstel is een intensief traject van zo'n 1,5-2 jaar. Veel kosten kunnen worden bespaard, door samen te werken.
Door samen met buren de fundering te herstellen, kunnen veel kosten gedeeld worden, zoals ontwerpkosten, bouwplaatskosten en herstelkosten van gedeelde muren.

Ontwerpkosten
Om aan de uitvoering te kunnen beginnen, doorlopen we een voorbereidingstraject, waar ontwerpkosten en engineeringkosten worden gemaakt. Een constructeur berekent de nieuwe fundering en stelt constructieve tekeningen en berekeningen op. Deze kosten zijn vaak voor meerdere woningen tegelijk te gebruiken, waardoor het slim is om ze gezamenlijk te delen met andere huiseigenaren in het project. Dit verlaagt de kosten per woning en zorgt voor een efficiënter proces.
Bouwplaatskosten
Naast de kosten voor ontwerp en engineering zijn er ook bouwplaatskosten bij funderingsherstel. Dit zijn kosten voor het inrichten en gebruiken van de bouwplaats, denk aan containers, een bouwkeet en de aan- en afvoer van materialen. Daarnaast huurt de aannemer vaak parkeerplaatsen af, reserveert machines en materieel en regelt vergunningen. Omdat deze kosten niet per woning maar voor het hele project worden gemaakt, is het verstandig om ze te verdelen over alle betrokken huiseigenaren. Dit maakt het project financieel beter beheersbaar en voorkomt onverwachte extra kosten.


Herstel gedeelde muren
In de binnenstad delen de meeste mensen hun muren met de buren. Door funderingsherstel uit te voeren met meerdere buren tegelijk, kunnen we jouw blok met verschillende woningen, als één hersteleenheid tegelijk uitvoeren. Één grote funderingsplaat onder meerdere huizen maken is efficiënter dan een losse funderingsplaat maken onder de woningen afzonderlijk. Van deze efficiëntie profiteer jij met je buren.