top of page

Funderingsherstel - de missie

Alles wat wij doen dient het doel om zoveel mogelijk karakteristieke oude woningen te behouden. Het oude stadsbeeld met historische gevels dreigen we te verliezen aan verzakking. In Rotterdam staan ongeveer 120.000 panden op houten palen, waarvan naar schatting 20.000 in de nabije toekomst zullen moeten worden versterkt, omdat de houten palen niet draagkrachtig genoeg zijn.

 

Zakken panden te veel, dan is herstel niet meer mogelijk of zijn kosten voor herstel te hoog. Panden zullen dan worden gesloopt.

 

Voortgang is een zeer kritieke factor bij funderingsproblemen, en precies daarin onderscheidt De Bouwdirigent zich in de funderingsherstelsector.

Klant ontmoeten in de kelder waar funderingsherstel plaatsvindt

Projectmanagement Funderingsherstel 

De Bouwdirigent werkt in drie heldere fases.

In de eerste fase, bemiddeling, worden alle overeenkomsten doorgenomen en met elkaar besproken. Dit kan gaan over kostenverdeling van gemeenschappelijke muren die worden hersteld, gesprekken over risico's en kansen die we verwachten of zelfs afspraken over een eigenaar die op een moment wegens omstandigheden afziet van funderingsherstel en uit het traject wil stappen. Na de bemiddelingsfase ligt er een heldere basis waar vandaan we door kunnen.

Vervolgens treden we met elkaar in ontwerp. Willen we funderingsherstel zo goedkoop mogelijk uitvoeren, of is het de investering waard om het te combineren met een uitbouw, een souterrain of een andere constructieve wijziging? De Bouwdirigent neemt je mee in de mogelijkheden zodat geen kans onbenut blijft.

Ten slotte starten we met de uitvoering. Op een vast moment, want hoe de ontwerpfase ook verloopt, een afspraak over wanneer de uitvoering start leggen wij vroegtijdig vast zodat uitloop en daarmee verdere onnodige schade geen optie is. Hiermee creeeren we focus en voortgang in de projecten en houden we het gehele proces helder en prettig.

De Bouwdirigent verandert een groep woningeneigenaren tijdelijk in een effectief projectteam om met elkaar een zo groot mogelijk succes te maken van het herstelproject. 

Verbinden doen wij vanaf het begin van het traject tijdens ons Funderingskoffiemoment, tot en met de serie opleveringen van de nieuwe betonnen fundering die de historische woning draagt, de beton-borrels. Funderingsherstel doe je hopelijk maar eenmaal in je leven, laten we zorgen dat we dit evenement met elkaar op een fantastische manier doormaken!

Stap 1 in ons project: de startdatum zetten wij met elkaar vast. Zo bieden wij zekerheid en voortgang aan de partij die samenwerking met ons initieert, en transparatie aan alle partijen die in willen stappen. Het biedt betrokkenen de zekerheid die nodig is voor bijvoorbeeld het aanvragen van een aanvullende hypotheek of het funderingsherstelsubsidie.

De Bouwdirigent heeft een pro-actieve en strategie voor funderingsherstel en collectieve renovatieprojecten. Met een continue focus op planning verzorgen we een voorspelbaar en optimaal funderingstraject.

Funderingsherstelprojecten De Bouwdirigent

Het hart van Rotterdam is verloren gegaan in het bombardement van 1940. In de afgelopen 10 jaar zijn nog eens 40.000 woningen in Rotterdam gesloopt en vervangen voor nieuwbouw. Maar juist de skyline met wolkenkrabbers, in combinatie met de klassieke gevels aan de voet van de hoogbouw, dát is wat Rotterdam karakteriseert. De Bouwdirigent zet zich iedere dag in om dat beeld te behouden.

De Bouwdirigent is op dit moment werkzaam op vijf historische locaties in Rotterdam aan de versterking van de Fundering. Dit doen wij standaard in dezelfde 3-fase aanpak, zodat bemiddeling tussen eigenaren het ontwerpoptimalisatieproces van de woningen niet benadeelt. Benieuwd naar onze strategie? Neem contact op met jouw lokale Bouwdirigent!

Oude wijken in Rotterdam verdwenen tijdens het bombarden.
bottom of page